Voorbeeldcase

Bestaande situatie boerenbedrijf Janssen
 
Behoefte aan meer online toezicht op uw terrein?
Situatie

Boer Janssen heeft een gemengd bedrijf, akkerbouw en melkvee, met 80 melkkoeien en twee melkrobots. Tevens fokt hij met 40 Texelaar schapen. Totaal beschikt het bedrijf over 95 hectare landbouwgrond.

 
Probleem 

De laatste tijd worden er geregeld diverse materialen ontvreemd. Daarnaast heeft hij een aardappelbewaarloods waar geregeld software updates plaats vinden. In de lammerperiode wil Janssen een draadloze portable camera voor observatie van de hoogdrachtige dieren. Met zijn smartphone wil hij toezicht houden en Wi-Fi bereik hebben op zijn gehele erf en stallen.

Oplossing

Met zijn smartphone kan boer Janssen van het erf en de stal live beelden ontvangen en volgen via (netwerk)camera’s. Hij kan inloggen op het management van zijn melkrobot en tevens zijn bedrijfsgegevens bijwerken. Voor de connectie met bijvoorbeeld de aardappelloods is er gekozen voor een punt-naar-punt verbinding. Hieraan is nog een extra Acces Point gekoppeld. Zo heeft men extra Wi-Fi bereik op het erf. In de schapenstal is er een punt-naar-punt verbinding gemaakt, welke verbonden is met een camera.

De draaibare camera is zodanig opgehangen dat er een maximaal overzicht is.
In het zomerhuisje bleek het Wi-Fi signaal net niet voldoende. Dit is opgelost met een repeater welke het signaal herhaalt. Daarnaast is in de nieuwe stal met de robots is een extra Acces Point geplaatst omdat het bereik te zwak was.

Met deze eenvoudige opzet heeft Boer Janssen een uitgebreid en volledig netwerk opgebouwd waarbij hij op afstand de uitvoering kan bewaken en inrichten.WirelessFarm levert diverse netwerkcamera's met verschillende mogelijkheden: van eenvoudig tot zeer uitgebreid. Aan u de keus! Altijd kiezen wij voor een oplossing die het beste bij úw situatie en mogelijkheden past. Een investering die u maximaal rendement, vertrouwen en veiligheid oplevert.

 

Akkro ICT
Wolfgarensweg 4
7846 TH Noord-Sleen

E :

T :  0591-361064
M : 06-51990256
M : 06-23960840

Openingstijden
Ma-vr 9:00-17:00 uur