Draadloze kabel

Met een draadloze kabel bedoelen wij een mini straalverbinding door de lucht van A naar B. Zo’n verbinding wordt ook wel een punt naar punt (point to point) -verbinding genoemd. De verbinding gedraagt zich als een draadloze computernetwerk kabel maar dan over grote afstand.

De verbinding bestaat uit twee toegangspunten (accespoints) aan elke zijde een toegangspunt. De gebruikte frequentie is vaak 5 GHz (licentievrije frequentie) er kan een afstand tot enkele kilometers overbrugd worden. Voorwaarde is dat beide accespoints bijna vrij zicht naar elkaar moeten hebben voor de korte afstand (t/m 500 meter) en volledig vrij zicht voor afstanden tot enkele kilometers.

Er bestaan ook verbindingen die vanaf één punt gelijktijdig verbinding hebben met meerdere punten. Zo’n verbinding wordt ook wel een point to multipoint -verbinding genoemd. Deze toepassing kan handig zijn wanneer bijvoorbeeld meerdere schuren verbonden moeten worden met het internet waarbij de internetaansluiting zich bevindt in de woning. Door er een wifi-accespoint te koppelen achter deze verbinding is de schuur tevens voorzien van wifi.

Lees meer...

Akkro ICT
Wolfgarensweg 4
7846 TH Noord-Sleen

E :

T :  0591-361064
M : 06-51990256
M : 06-23960840

Openingstijden
Ma-vr 9:00-17:00 uur