Remote observatie (vervolg)

Een ander voorbeeld is het uitlezen en bedienen van een schrikdraadapparaat op afstand. In dit voorbeeld gaan we uit van een geavanceerd schrikdraadapparaat waarbij naast de hoeveelheid energie aangegeven in Joules ook spanning, en de kwaliteit van de aarding aangegeven kan worden. Het apparaat signaleert zelf een alarm als waardes beneden vooringestelde waardes komen. Dit wordt gesignaleerd door rode alarm lampjes naast de aangegeven waardes.

De observatiecamera staat gericht op het schrikdraadapparaat, dit beeld kan online bekeken worden op bv. een smartphone. U loopt het weiland in en ontdekt dat er iets mis is met de bedrading of u wilt een paal of draad herstellen. Met de smartphone kun u precies zien wat de afgeven spanning is. Vervolgens schakelt u op afstand de netspanning van het apparaat uit u kunt nu rustig werken aan de afrastering. Op afstand schakelt u vervolgens het apparaat weer in en controleert het niveau van de spanning en het aantal afgegeven Joules.

Ondanks dat sommige schrikdraadapparaten de mogelijkheid hebben om met een bijgeleverde afstandsbediening het schrikdraadapparaat aan en uit te schakelen door de afstandsbediening tegen de draad te houden werkt dit in de praktijk vooral niet als er iets mis is met de bedrading van afrastering zoals losse draden of een sluiting.

Kort samengevat kunnen op afstand situaties of afleespanelen bekeken worden er kan op afstand geschakeld worden, een alarmsignaal kan ontvangen worden op uw smartphone.

Nog even de voordelen van remote observatie op een rij:

  • Altijd toezicht met smartphone, tablet of pc
  • Live bekijken van controlepanelen en /of situaties
  • Op afstand schakelen van apparaten 230V of zwakstroom (potentiaalvrije contacten)
  • Het ontvangen van alarmsignalen bij storingen op smartphone of tablet
  • Camera indien gewenst ook inzetbaar voor andere (beveiligings-)doeleinden

Wij bekijken graag wat wij in uw situatie voor u kunnen betekenen. Heeft u vragen of wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op.

Akkro ICT
Wolfgarensweg 4
7846 TH Noord-Sleen

E :

T :  0591-361064
M : 06-51990256
M : 06-23960840

Openingstijden
Ma-vr 9:00-17:00 uur