PTZ camera (vervolg)

Als een PTZ-camera strategisch opgesteld wordt kan de camera ook een zogenaamde Guard Tour maken dit betekent dat de camera achtereenvolgend een aantal vooringestelde posities afgaat.Als er tussendoor een signaal komt van het erfbeveiligingssysteem doordat iemand de stralen doorbreekt gaat de camera direct naar de vooringestelde positie waar diegene zich bevindt. Sommige camera’s beschikken over een “Gatekeeper functie”. Hiermee kan de camera ook personen volgen.

Ondanks dat een PTZ-camera duurder is dan een vaste camera kunnen de kosten toch erg meevallen. Als de camera op de juiste plaats opgesteld wordt kunnen vanuit hier meerdere vooringestelde posities ingesteld worden de camera kan gelang de situatie meerdere vaste camera’s vervangen dit zorgt voor minder kabels en lagere installatiekosten. Vooral bij verharde erven en terreinen is de PTZ-camera een goede oplossing er is nu maar één kabel nodig, zelfs wanneer dit niet mogelijk is kan er gebruik gemaakt worden van de draadloze kabel (punt naar punt straalverbinding).

Omdat het draaien, kantelen en zoomen veel vergt van het mechaniek van PTZ-camera’s gebruiken wij alleen camera’s die hun kwaliteit hebben bewezen zoals Axis uit Zweden. Zo kunnen wij de garantie geven dat de camera correct blijft werken. Voor de camera’s geldt een garantieperiode van drie jaar op verzoek te verlengen naar 5 jaar.

Axis PTZ-camera’s beschikken over het Axis Aplicatie Platform waarmee zogenaamde plug-ins (software) in de camera geplaatst kan worden. Deze plug-ins worden niet door Axis zelf ontwikkeld maar door derden. Bijvoorbeeld de herkenning van personen en/of voertuigen, de camera kan nu zelf een (vrij te programmeren) actie uitvoeren.

Wij bekijken graag uw situatie voor een optimale opstelling. Heeft u vragen of wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op.

Akkro ICT
Wolfgarensweg 4
7846 TH Noord-Sleen

E :

T :  0591-361064
M : 06-51990256
M : 06-23960840

Openingstijden
Ma-vr 9:00-17:00 uur